Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Ετσι γ... αυτοί που σας χρωστάνε



Με το που μπήκε το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού χθες στο Στάδιο Καραϊσκάκη σε βάρος της Μπορούσια Ντόρτμουντ όλο το γήπεδο σείστηκε από την ιαχή:
«Ετσι γαμάνε αυτοί που σας χρωστάνε».
Για πολλούς, αυτό αποτελεί το ξέσπασμα ενός λαού που βλέπει μέσα από μια επιτυχία έστω και στον τομέα του αθλητισμού την ευκαιρία να εκφράσει τη συσσωρευμένη οργή του προς αυτούς που του... πίνουν το αίμα.
Βεβαίως όλοι γνωρίζουν ότι η τραγική πραγματικότητα αυτής της χώρας δεν πρόκειται να αλλάξει επειδή ο Ολυμπιακός έριξε τρία γκολ στην πρωταθλήτρια Γερμανίας. Ακόμη κι αν σκεφτούμε ότι το αποτέλεσμα θα χαροποιήσει το Νικολά Σαρκοζί, αυτό δεν πρόκειται επηρεάσει σε τίποτε την απόφαση για το ύψος του κουρέματος του ελληνικού χρέους. Δεν πρόκειται να αλλάξει την απόφαση για την «ύπατη αρμοστεία» της Τρόικα.
Δεν πρόκειται να υποχρεώσει τους Ελληνες να πληρώσουν τους φόρους, να μην χτίζουν αυθαίρετα, να εργάζονται για όσο πληρώνονται, να μην κλέβουν τα ασφαλιστικά ταμεία, να μην παίρνουν μίζες, να δίνουν αποδείξεις, να μη εκδίδουν πλαστά τιμολόγια κ.λπ.
Και το βασικότερο. Δεν φταίνε ο Γερμανοί πολιτικοί και πολίτες για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Αν θέλετε να ξεφωνίσετε κάποιον, ξεφωνίστε τους Ελληνες πολιτικούς και πολίτες...

http://www.iefimerida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου