Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Το κέντρο της Αθήνας έχει καταληφθεί από τους απεργούς


ImageΠλήθος πολιτών βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας συμμετέχοντας στα απεργιακά συλλαλητήρια της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος και του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.


Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην  πανεργατική απεργία. Το μετρό λειτουργεί κανονικά καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Εξαιρούνται τα δρομολόγια στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας –  Αεροδρόμιο που δεν πραγματοποιούνται λόγω στάσης εργασίας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ και τα τρόλεϊ κινούνται κανονικά έως τις 9 το βράδυ, όπου θα πραγματοποιήσουν νέα στάση εργασίας μέχρι τη λήξη της βάρδιας, ο ΗΣΑΠ θα κινηθεί κανονικά από τις 10 το πρωί και μέχρι τις 18:00 το απόγευμα, ενώ τοΤραμ πραγματοποίησε στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 6 το πρωί και θα κινηθεί κανονικά μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα που θα πραγματοποιήση νέα στάση εργασίας έως τη λήξη της βάρδιας.

Σοβαρά προβλήματα αναμένεται να προκληθούν και στις πτήσεις των αεροσκαφών, καθώς οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ.Η Aegean Airlines και η Ολυμπιακή ανακοίνωσαν ότι ματαιώνονται όλες οι πτήσεις του δικτύου τους για σήμερα.

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι εργαζόμενοι. Με προβλήματα θα λειτουργήσουν και τα λιμάνια της χώρας καθώς η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Λιμενεργατών, συμμετέχουν και αυτοί στην απεργία.  Από τα μέσα Σεπτέμβρη η ΟΜΥΛΕ έχει γνωστοποιήσει ότι τα λιμάνια λειτουργούν σε εικοσιτετράωρη βάση με μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και δεν επιδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Στις κινητοποιήσεις θα συμμετάσχουν όπως ανακοίνωσαν και οι καθηγητές στα ΤΕΙ.
Τμήμα ειδήσεων defencener.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου