Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Τρομάζουν τώρα & ομολογούν - F.Times Γερμανίας: "Οι ευρωσωτήρες θανάτωσαν οικονομικά την Ελλάδα"!


Image
Ανάλυση που δημοσιεύεται στη γερμανική έκδοση των Financial Times κάνει λόγο για τα "λάθη των ευρωσωτήρων". Ο Χόλγκερ Σμίντινγκ, οικονομολόγος της Berenberg Bank
εκτιμά ότι οι ευρωσωτήρες έκαναν τρία βασικά λάθη: το πρώτο είναι η διαχείριση του ελληνικού χρέους, το δεύτερο η συμμετοχή των τραπεζών στη διάσωση της Ελλάδας και το τρίτο η καθυστερημένη αντίδραση της ΕΚΤ στο παιχνίδι των χρηματαγορών.
Όπως αναφέρει ο οικονομολόγος στην Deuche Welle Deutschland: "Οι ευρωεπιθεωρητές έδωσαν μεγαλύτερη σημασία στην επιβολή πολλών και βραχυπρόθεσμων περικοπών παρά στη δρομολόγηση μακροπρόθεσμων και αποτελεσματικών μεταρρυθμίσεων. Όταν η Ελλάδα δεν πέτυχε τους στόχους του προγράμματος εξυγίανσης γιατί βυθίστηκε σε μια απότομη ύφεση προχωρήσαμε σε νέο πλαφόν δραστικών περικοπών και έτσι διευκολύναμε την μείωση της οικονομικής ανάπτυξης.

Αντί να χτυπήσουμε τα επενδυτικά εμπόδια που βάζει η γραφειοκρατία και να προχωρήσουμε στη φιλελευθεροποίηση της αγοράς, καταφέραμε με τις περικοπές να οδηγήσουμε τη χώρα λίγο πριν από τον οικονομικό θάνατο… η αύξηση της φορολογίας έδιωξε εξάλλου πολλούς Έλληνες επιχειρηματίες στη Βουλγαρία δυσχεραίνοντας έτσι ακόμη περισσότερο την Ελλάδα να εξυπηρετήσει μόνη της το χρέος της".

Και ο οικονομολόγος Σμίντινγκ καταλήγει: "Η Ευρώπη κατάφερε να περιέλθει σε μια κατάσταση που καθιστά σχεδόν αδύνατη την αποτροπή ενός ‘κουρέματος’ του ελληνικού χρέους και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών."
Τώρα συνειδητοποιούν όλοι, ο ένας μετά τον άλλο, τι έχουν κάνει... Ή μήπως απλώς τώρα βρίσκουν το κουράγιο να τα ομολογήσουν όλα δημοσίως, τρέμοντας για τα χειρότερα που έρχονται;
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου