Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Επίθεση Ισραήλ κατά Τουρκίας - Ενισχύουν δυνάμεις στο "Οικόπεδο 12"



ImageΟ πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου προχώρησε σε μετωπική επίθεση κατά της Τουρκίας και του Τούρκου ομολόγου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτηρίζοντας "σκανδαλώδες" το γεγονός ότι μία χώρα όπως η Τουρκία,

που φυλακίζει αντιφρονούντες, δημοσιογράφους και όσους δεν συμφωνούν με το καθεστώς της, τολμά και λέει ότι "το Ισραήλ έχει σκοτώσει «εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιους» και ότι εκμεταλλεύεται το Ολοκαύτωμα".
Παράλληλα ενισχύουν τις δυνάμεις προστασίας της γεώτρησης γύρω από το "Οικόπεδο 12" στέλνοντας μία κορβέτα να περιπολεί στην περιοχή, λόγω της προσέγγισης του τουρκικού Στόλου με το "Πίρι Ρέις".
"Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι λανθασμένοι. Πρόκειται για σκανδαλώδεις κατηγορίες σε βάρος του Ισραήλ που δεν έχουν καμία σχέση με τα γεγονότα", είπε ο Νετανιάχου σε συνέντευξή του η οποία πρόκειται να δημοσιευτεί στην εφημερίδα Jerusalem Post στο φύλλο της Τετάρτης. Από το γραφείο του Νετανιάχου επιβεβαιώθηκαν οι δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα.
"Λυπάμαι που ακούω τέτοιου είδους δηλώσεις εκ μέρους του πρωθυπουργού της Τουρκίας. Δεν εκμεταλλευόμαστε το Ολοκαύτωμα που υπήρξε το χειρότερο έγκλημα κατά του λαού μας", τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.
Σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου CNN ο Ερντογάν έκανε λόγο για "εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιους νεκρούς" από την έναρξη των συγκρούσεων με το Ισραήλ. "Οι Ισραηλινοί επανέρχονται αδιάκοπα στο θέμα της γενοκτονίας και εκμεταλλευόμενοι αυτή τη γενοκτονία ενεργούν πάντα σαν να ήταν τα μόνιμα θύματα", φέρεται να δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθυντή της Υπηρεσίας Ενέργειας της Κύπρου, Σόλων Κασίνη, η γεώτρηση στο Οικόπεδο 12 στην Κύπρο έφτασε ήδη σε βάθος 2.800 μέτρων.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου