Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2011

Τα πραξικοπήματα τελειώνουν με ισόβιες καταδίκες και ενίοτε με εκτελέσεις...ImageΟ υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος υποστήριξε με δηλώσεις του στην Ουάσινγκτον μετά την συνάντηση με την Κριστίον Λαγκάρντ ότι η χώρα μας "Θα συνεχίσει να μειώνει το δημοσιονομικό έλλειμμά της, όποιο κι αν είναι το πολιτικό κόστος".

Κάποιος να του πει ότι δεν είναι θέμα πολιτικού κόστους, πλέον. Πολιτικό κόστος έχουν oi κυβερνήσεις στις δημοκρατίες και στα δημοκρατικά καθεστώτα.
Θα σημειώσουμε κάτι γενικό (δεν αφορά βέβαια την Ελλάδα και τη νυν κυβέρνηση...).
Σε κράτη που κυβερνά πραξικοπηματικά (πραξικόπημα είναι η άνοδος στην εξουσία με ψεύδη και η εν συνεχεία εφαρμογή της 100% αντίθετης πολιτικής) μια κυβέρνηση που στις δημοσκοπήσεις εμφανίζει λαϊκή αποδοχή της τάξης του 15%, δεν τίθεται θέμα "πολιτικού κόστους". 
Είναι κυβέρνηση που παραμένει στην εξουσία παρά την θέληση του λαού και αυτό είναι πραξικόπημα. Και ας μην μιλήσει κανείς για τις προβλέψεις του Συντάγματος περί "εξάντλησης της τετραετίας".
Πρώτον το Σύνταγμα σε αυτές τις χώρες το καταπατούν με τον κάθε νόμο που φέρνουν και ψηφίζουν στην Βουλή.
Έπειτα, όπως λένε και οι ίδιοι οι κυβερνώντες σε αυτές τις χώρες, "βρισκόμαστε σε πόλεμο". Στον πόλεμο δεν υπάρχει Σύνταγμα. Υπέρτατος νόμος η σωτηρία της πατρίδας...
Και τέλος, τα πραξικοπήματα τελειώνουν με δίκες, με ισόβιες καταδίκες και ενίοτε με εκτελέσεις... Όχι με "πολιτικό κόστος".
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου