Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

¨ΕΜ ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΕΙΣΑΙ, ΕΜ ΓΚΙΑΟΥΡΙΣΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ¨ !

ΚΟΛΟΝΙΑ – Η Ζιντόιτσε Ζάιτουνγκ μια από τις πιο γνωστές εφημερίδες της Γερμανίας στο σημερινό φύλλο της δημοσιεύει ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό άρθρο για τον ομαδικό τάφο στην περιοχή Τατάκ του νομού Βαν, ένα άρθρο που φέρνει την Τουρκία σε δύσκολη θέση μπροστά σε όλη την Ευρώπη. Η αλήθεια για τον ομαδικό τάφο στην Ζιντόιτσε Ζάιτουνγκ ! 




Η εφημερίδα με την υψηλή της κυκλοφορία δημοσιεύει σε όλο τον κόσμο την πραγματικότητα του ομαδικού τάφου όπου είναι θαμμένοι 41 αντάρτες, μεταξύ των οποίων και η Γερμανίδα πολίτης Αντρέα Βολφ.
Το άρθρο φέρει την υπογραφή Κάι Στριτμάτερ και περιγράφει το περιστατικό με όλες τις λεπτομέρειες. Η εφημερίδα αυτή κατέχει σημαντική θέση καθώς συχνά βουλευτές της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής την παρακολουθούνε και παίρνουν κείμενα από αυτήν.
Το άρθρο αναφέρει τα εξής :
Μπορεί να υπάρξει δικαιοσύνη για ένα περιστατικό που έγινε πριν από 13 χρόνια και το οποίο κρατιέται πίσω από ένα πέπλο ομίχλης ;
Μπορεί να διαλευκανθεί μια δολοφονία που έγινε σε μια άκρη της Τουρκίας όπου ακόμη και σήμερα δεν μπορεί να πάει κάποιος με ασφαλή τρόπο ; Η Αντρέα Βολφ ήταν 33 ετών όταν πέθανε στις 23-10-1998 στην Κουρδική περιοχή της νοτιοανατολικής Τουρκίας.
Το πτώμα της καταγόμενης από το Μόναχο γυναίκας ακόμη δεν βρέθηκε μέχρι σήμερα. Τώρα όμως νέες λεπτομέρειες βγήκαν στην επιφάνεια. Νέοι μάρτυρες και ξαφνικά άρχισαν να βγαίνουν οι απαντήσεις στα ερωτήματα. Για το πώς πέθανε η Αντρέα Βολφ και ποιοι είναι οι δολοφόνοι. Η αριστερή ακτιβίστρια Αντρέα Βολφ στα τέλη του 1996 εντάχθηκε στις γραμμές του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΠΚΚ) για να αγωνιστεί μαζί τους. Την συγκεκριμένη εκείνη μέρα περικυκλώθηκαν από στρατιώτες. Μέχρι τώρα υπήρχαν μόνο οι καταθέσεις των επαναστατών που διασώθηκαν από εκείνο το περιστατικό. Που έλεγαν πως η Αντρέα Βολφ μαζί με άλλους μαχητές του ΠΚΚ συνελήφθησαν ζωντανοί και δολοφονήθηκαν με βασανιστήρια. Αυτό είναι ένα έγκλημα πολέμου
Η Τουρκία το αρνείται αυτό καθώς μέχρι σήμερα δεν βρέθηκε το πτώμα της. Μάλιστα αρνείται ακόμη και το ότι πέθανε. Είναι σαφές πως οι άθλιες έρευνες και προσεγγίσεις των Τουρκικών αρχών δικαίου τείνουν να καλύψουν το περιστατικό. Για αυτό το γεγονός η Τουρκία καταδικάστηκε στο ΕΔΑΔ το 2010. Παρά το χαστούκι όμως αυτό του Στρασβούργου, η Τουρκία δεν άλλαξε. Συνέχισε την ίδια στάση. Αυτό τώρα μπορεί να αλλάξει. Διότι όπως μας περιέγραψαν από την Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (IHD) για πρώτη φορά εμφανίστηκε μάρτυρας του περιστατικού του φόνου από την απέναντι πλευρά. Ο μάρτυρας αυτός ήταν φύλακας χωριού και ήταν μέλος της Τουρκικής στρατιωτικής μονάδας.
Με βάση τις μαρτυρίες του μάρτυρα ο διοικητής της μονάδας φώναξε στην Αντρέα Βολφ : ¨ Εμ Γερμανίδα είσαι, εμ γκιαούρισα και τρομοκράτης¨. Μετά από αυτό με ένα μπαστούνι της έκανε βασανιστήρια μέχρι που διέλυσε το κεφάλι της. Μετά από αυτό και άλλοι στρατιώτες προέβησαν σε απάνθρωπες πράξεις. Χάρη στην κατάθεση αυτού του μάρτυρα για πρώτη φορά μπόρεσε η IHD να εντοπίσει το μέρος όπου έγινε η σφαγή. Ο πρόεδρος του τοπικού τμήματος της IHD Σαμί Γκιορεντάγ αναφέρει πως πρόκειται για μια εικόνα φρίκης. Στις φωτογραφίες φαίνονται κομμάτια από ρούχα και ένας απλός τάφος. Είναι φανερό ότι χωρικοί της περιοχής τους έθαψαν άρον άρον. Ο φύλακας χωριού-μάρτυρας ομολόγησε κάτι ακόμη. Το όνομα του δολοφόνου…Είπε πως την δολοφονία διέπραξε άτομο ονόματι Σαμπρί που τώρα είναι συνταγματάρχης. Η IHD θα υποβάλλει ξανά μήνυση.
Μια νέα δίκη ζητάνε και οι φίλοι της Αντρέα Βολφ στην Γερμανία. Η μητέρα της η δικηγόρος Αντζέλικα Λεξ ζήτησε από την εισαγγελία Φρανκφούρτης να κινητοποιηθεί. Ζητά να ασκηθεί πίεση στις Τουρκικές αρχές ώστε να αρχίσει νέα δίκη. Μέχρι τώρα δεν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα. Η Λεξ λέει πως αντιμετωπίστηκε στην Φρανκφούρτη με μεγάλη αδιαφορία. Εντός δύο εβδομάδων μια επιτροπή από την Γερμανία θα κάνει ένα ταξίδι στην Τουρκία και αν σταθεί δυνατόν θα πάει στην περιοχή όπου είναι ο ομαδικός τάφος. Ο κρυφός μάρτυρας αυτή τη στιγμή κρύβεται. Εκείνος όμως λέει πως ¨συναντιέμαι μόνο με την IHD ή με οποιοδήποτε ευρωπαϊκό δικαστήριο. Ποτέ δεν θα συναντηθώ όμως με Τούρκο εισαγγελέα¨.
Ο Σαμί Γκιορεντάγ λέει ότι ο μάρτυρας φοβάται. Μετά την αποκάλυψη της IHD σχετικά με τον ομαδικό τάφο, όλοι οι φύλακες χωριών που μετείχαν στην επιχείρηση δέχτηκαν απειλές του τύπου ¨αν δεν σωπάσετε θα έχετε άσχημο τέλος¨.
 www.tourkikanea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου