Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Συγκρούσεις διαδηλωτών και ΜΑΤ στο Σύνταγμα


ImageΠετροπόλεμος και κυνήγι στους δρόμους γύρω αποό το Σύνταγμα το σκηνικό των τελευταίων ωρών. Οι αστυνομικές δυνάμεις απωθούν με τη βία προς την οδό Σταδίου τους διαδηλωτές, ενώ
παράλληλα γίνεται εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και άλλων χημικών.
Η ένταση συνεχίζεται, με τους διαδηλωτές να προσπαθούν να ανέβουν προς την Αμαλίας και τους άνδρες των ΜΑΤ να τους απωθούν.
Εκτεταμένες φθορές έχουν προκληθεί σε μάρμαρα της πλατείας, ενώ από τα επεισόδια τραυματίστηκε τουλάχιστον ένας πολίτης.
Ένταση προκλήθηκε λίγα λεπτά μετά τις 20:00, όταν διμοιρία των ΜΑΤ απέκλεισε τη Λ. Αμαλίας στο ύψος της Όθωνος, την ώρα που ομάδα 30 νεαρών μετέβαινε στο σημείο, από την πλευρά του Εθνικού Κήπου.
Την ώρα που η διμοιρία αποχωρούσε από τη Λ. Αμαλίας, διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια και άλλα αντικείμενα εναντίον της και οι αστυνομικοί απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών.
Πάνω από 1.500 πολίτες βρίσκονται αυτή την ώρα (21:45) έξω από τη Βουλή, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα νέα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης. Ανάμεσά τους, περίπου 600 ένστολοι, μέλη των κινημάτων «Δεν Πληρώνω», «Αγανακτισμένοι» καθώς και ομάδα των «300» Ελλήνων.
Οι ένστολοι στις 20:00 άρχισαν να αποχωρούν από το σημείο, αφού επέδωσαν ψήφισμα στο Θυρωρείο της Βουλής. Στο μεταξύ, ένταση προκλήθηκε περίπου στις 18:30 ανάμεσα στους ένστολους και στους υπόλοιπους διαδηλωτές, με τους δεύτερους να φωνάζουν συνθήματα κατά των αστυνομικών.
Στην κινητοποίηση συμμετέχουν σωματεία αστυνομικών από όλη την Ελλάδα, ενώ έχουν αναρτήσει πανό.
Μεταξύ άλλων, ζητούν τον «καθορισμό του κατωτάτου μισθού επιβίωσης του αστυνομικού και θεσμοθέτησή του από τη Βουλή των Ελλήνων».
Οι διαδηλωτές έχουν αποκλείσει τη Λ. Αμαλίας, ενώ κλειστές παραμένουν η Λ. Β. Σοφίας και η οδός Πανεπιστημίου.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου