Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ! ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΗΣ "ΥΠΑΤΙΑΣ"!


Δεν υπάρχει πόλη αυτής της χώρας που διαθέτει πανεπιστημιακό ίδρυμα και δεν έχει την... τιμή να "φιλοξενεί" και τα λεφούσια των άπλυτων προοδευτικάριων, που κάθε τρεις και λίγο
στήνουν και απο ένα "αντιρατσιστικό φεστιβάλ" για να μας αποδείξουν πόσο... ρατσιστές είμαστε. Έτσι μάθαμε ότι:
"Η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Λάρισας διοργανώνει από σήμερα στην Κεντρική πλατεία το 8ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ. Το φεστιβάλ, όπως τονίζουν οι διοργανωτές, γίνεται «γιατί πιστεύουμε πως καμιά ζωή δεν είναι «λαθραία». Λαθραίες είναι οι πολιτικές που - με τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, τις δικτατορίες, τη λεηλασία και καταστροφή της φύσης -εξαναγκάζουν τους ανθρώπους στην προσφυγιά. Για να αντιμετωπίσουμε τον ρατσισμό και την ξενοφοβία, με την οποία μολύνουν την κοινωνία και να απομονώσουμε τις ακροδεξιές συμμορίες που θέλουν να μετατρέψουν τις γειτονιές μας σε γκέτο του μίσους. Για να αντιμετωπίσουμε τον κοινωνικό ρατσισμό και την περιθωριοποίηση που θα εντείνεται μέσα στο φάσμα της φτώχειας και της ανεργίας. Για να μοιραστούμε τον αγώνα για τη χειραφέτησή μας, σ’ ένα κόσμο που χωράει τα όνειρα και τις ανάγκες μας. Οι μέρες του Φεστιβάλ, είναι μέρες αντίστασης, γιορτής και αλληλεγγύης, είναι οι «δικές μας μέρες» τονίζεται στην πρόσκληση.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 9 απόψε το βράδυ θα δοθεί συναυλία από τους Κickin Mules, ΑΣΜΑΤΟΣ και Θωμά ΘωμαΕιδη, SKY PUP, V.I.C. Αύριο Σάββατο στις 18.30 θα γίνει συζήτηση με θέμα: «... στον καιρό του φόβου... 300 μετανάστες μας θύμισαν τον δρόμο». Συμμετέχουν Χασάν Λασούντ, από τους 300 απεργούς πείνας, Νίκος Γιαννόπουλος από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης, Μάρκος Χατζησάββας από το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης. Στις 9 θα δοθεί συναυλία από τους RENOVATIO – UMC’ S, TEN TO GO, BAILDSA BAND, ANIMANATION.
Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια του διημέρου στο χώρο του φεστιβάλ θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο και δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά ενώ θα λειτουργήσουν οι εξής εκθέσεις φωτογραφίας και αφίσας: Αφίσες για τους πολιτικούς κρατούμενους απ΄ όλο τον κόσμο. No border BULGARIA 2011. Adolfo Lopez, Εικόνες από το Μεξικό. Τόλης Κεσίδης, στιγμές της πόλης σε άσπρο μαύρο. Morteza εικόνες από το Ιράν"!
Βεβαίως ουδείς απο δαύτους -ούτε ο περιβόητος Χατζησάββας της φωτογραφίας, για τον οποίο ο "Στόχος" έχει γράψει- θα ενημερώσει πως η πλειοψηφία απο τους περιφερόμενους Μαροκινούς οχι μόνο είναι λαθρομετανάστες, αλλά έχουν συλληφθεί ουκ ολίγες φορές για... ανθρωπιστική δράση, που περιλαμβάνει κλοπές, ληστείες κλπ! 
stoxos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου