Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

(15:15) Παραβίαση πρωτοκόλλου Γιλμάζ-Παπούλια στην Ζουράφα (Upd)



ImageΑνανέωση (15.15) Το πλοίο CUBUKLU (A-594) είναι ένα από τα τρία πλοία υποκλοπών του τουρκικού Ναυτικού εξοπλισμένο με τα κατάλληλα μηχανήματα.
Το μήκους 40,5 μέτρων πλάτους 9,6 μέτρων και εκτοπίσματος 643 τόνων πλοίο είναι εξοπλισμένο με δύο πυροβόλα των 20 χλστ και ναυπηγήθηκε στα τουρκικά ναυπηγεία του Gölcük.
Το πλοίο διαθέτει του κατάλληλους αισθητήρες και συστήματα επεξεργασίας πληροφοριών για την παρακολούθηση συλλογή και επεξεργασία ηλεκτρονικών πληροφοριών. Η χτεσινή και σημερινή περιπλάνηση του στο βόρειο Αιγαίο εκτός από μία απόπειρα του τουρκικού Ναυτικού να προκαλέσει μία ακόμη ενόχληση χαμηλής έντασης χρησιμοποιώντας ένα βοηθητικό πλοίο θα μπορούσε να αποτελέσει μήνυμα προς την ελληνική πλευρά ότι κάτι ετοιμάζεται στην περιοχή.
Μία περίπτωση θα ήταν η παρακολούθηση κάποιου ελληνικού πολεμικού πλοίου στην περιοχή ή το πιο πιθανό η ηλεκτρονική καταγραφή των λεκτρομαγνητικών ιχνών ελληνικών μαχητικών τα οποία θα επιδειώξουν να παρασύρουν οι Τούρκοι σε εμπλοκή με τουρκικά μαχητικά πάνω από την περιοχή που το τουρκικό πλοίο υποκλοπών θα πλέει.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νέα τουρκική πρόκληση αυτή την φορά στο βόρειο Αιγαίο. Το απόγευμα της Τετάρτης και ώρα 15.50, εμφανίστηκε ξαφνικά στην περιοχή του βόρειου Αιγαίου το ερευνητικό σκάφος του Ναυτικού της Τουρκίας Cubuklu (A-594) το οποίο πέρασε  δίπλα από την νησίδα Ζουράφα (Λαδόξερα).
Την παρακολούθηση του τουρκικού πλοίου την είχε αναλάβει σκάφος του Λιμενικού Σώματος μέχρι και τις 19.30. Μετά την ώρα αυτή το ελληνικό περιπολικό σκάφος αποσύρθηκε και το τουρκικό συνέχισε να πλέει στην περιοχή ανενόχλητο. 
Χτές το βράδι το τουρκικό πλοίο έπλ 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου