Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Έκθεση τρόϊκας: "Δώστε την 6η δόση αλλά το χρέος δεν είναι βιώσιμο"


ImageΣημαντική επιδείνωση της βιωσιμότητας του ελληνικού δημοσίου χρέους καταγράφει η έκθεση αξιολόγησης της τρόικας για το ελληνικό πρόγραμμα που δόθηκε σήμερα
στη δημοσιότητα, αλλά προτείνει την καταβολή της 6ης δόσης. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι πλέον το χρέος δεν είναι βιώσιμο... Όπως μετέδωσε το Reuters, στην έκθεση αναφέρεται πως οι εκτιμήσεις για την ανάπτυξη θα πρέπει να αναθεωρηθούν πτωτικά, καθώς η συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας ήταν σημαντικά μεγαλύτερη από την αρχικώς αναμενόμενη.
Σύμφωνα με τους συντάκτες της έκθεσης η ελληνική κυβέρνηση παρουσίασε ανεπάρκειες στην εφαρμογή του προγράμματος περικοπής των δαπανών, ωστόσο καλύφθηκε έδαφος στην προσαρμογή του Προϋπολογισμού στους αρχικούς στόχους .
Αν και σημειώνει πως το κενό στον Προϋπολογισμό του 2011 εξακολουθεί να παραμένει εκτιμά ότι οι στόχοι για το έλλειμμα του 2011 και του 2012 θα επιτευχθούν μέσω των νέων μέτρων που πήρε η Κυβέρνηση για τα έσοδα και τις δαπάνες.
Σύμφωνα με την έκθεση η δυναμική του κρατικού χρέους παραμένει εξαιρετικά ανησυχητική, ενώ και η κατάσταση του τραπεζικού κλάδου είναι εύθραυστη.
Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΔΝΤ και ΕΚΤ χαρακτηρίζουν ανεπαρκή τον ρυθμό των μεταρρυθμίσεων και σημειώνουν πως για καταστεί δυνατή η πλήρης εφαρμογή του προγράμματος μεσοπρόθεσμα χρειάζεται σύγκλιση των πολιτικών δυνάμεων. Τέλος, η τρόικα προτείνει την άμεση εκταμίευση της 6ης δόσης το δυνατόν συντομότερα.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου