Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Νέες τουρκικές προκλήσεις με το ελικόπτερο της Noble Energy και αεροσκάφος των Κυπριακών Αερογραμμών


ImageΝέες προκλήσεις των τουρκικών δυνάμεων κατοχής στην Κύπρο και της τουρκικής Αεροπορίας με αφορμή την έναρξη των δοκιμαστικών γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ.

Πιο συγκεκριμένα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη τα οποία ασκούνται νότια της Λεμεσού έθεσαν σε κίνδυνο την πτήση των κυπριακών Αερογραμμών για Λονδίνο όταν ο πιλότος του κυπριακού αεροσκάφους το οποίο βρισκόταν σε διαδικασία ανόδου, λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Λάρνακας αντιλήφθηκε την παρουσία των τουρκικών αεροσκαφών και σταμάτησε να ανεβάζει το αεροπλάνο του.
Ο Κύπριος πιλότος διατήρησε το αεροσκάφος σε χαμηλό υψόμετρο, μέχρι να απομακρυνθούν τα τουρκικά μαχητικά και ακολούθως συνέχισε κανονικά την πορεία του. Σε ένα άλλο περιστατικό όπως αναφέρει η εφημερίδα ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ελικόπτερα της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στα κατεχόμενα παρουσιάστηκαν στην πορεία του ελικοπτέρου που μεταφέρει τους εργαζόμενους στο πλωτό γεωτρύπανο της εταιρείας Noble Energy.
Είναι σχεδόν βέβαιο ότι η Τουρκία θα συνεχίζει τα εκ του ασφαλούς «νταηλίκια» σε ανυπεράσπιστα επιβατηγά ελικόπτερα αεροσκάφη και πιθανόν πλωτά μέσα προσπαθώντας να δημιουργήσει ένα κλίμα τρομοκρατίας που είναι και η προσφιλής τακτική της γείτονας χώρας η οποία ακόμα επιμένει να αποτελέσει το νέο μέλος της ΕΕ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου