Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Γιώργος Παπανδρέου «Η κρίση δεν είναι ελληνική, αλλά ευρωπαϊκή. Ως ευρωπαίοι πρέπει να δράσουμε αποφασιστικά και αποτελεσματικά»



Δραματικό παρασκήνιο για το «κούρεμα» του χρέους μαςΔραματικές διαβουλεύσεις βρίσκονται από τις πρωί σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες για το κούρεμα του Ελληνικού χρέους και συνολικά για την κρίση χρέους
στην Ευρωζώνη. Γερμανία και Γαλλία φαίνεται πώς διαφωνούν σε σημαντικά σημεία ενώ οι εισηγήσεις κορυφαίων αξιωματούχων για το ύψους του κουρέματος ξεκινούν από το 50% και φτάνουν ως και τον 70 ή και το 80% Είναι ενδεικτικό ότι οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής που ξεκίνησαν το πρωί θα καθυστερήσουν περισσότερο από τον προγραμματισμένο χρόνο ενώ όλα δείχνουν πώς οι οριστικές αποφάσεις δεν πρόκειται να ληφθούν πριν από την νέα Συνοδο Κορυφής την ερχόμενη Τετάρτη.
Ήδη, όπως έγινε γνωστό ,νέο Ecofin αλλά και Eurogroup, θα πραγματοποιηθούν πριν από τη Σύνοδο Κορυφής. Συγκεκριμένα, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συναντηθούν την Τρίτη, προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία για το ελληνικό χρέος και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας .

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε δηλώσει «Η κρίση δεν είναι ελληνική, αλλά ευρωπαϊκή. Ως ευρωπαίοι πρέπει να δράσουμε αποφασιστικά και αποτελεσματικά» ήταν η δήλωση του πριν λίγο, εισερχόμενος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Τόνισε και πάλι ότι «η Ελλάδα έχει αποδείξει ξανά και ξανά ότι παίρνει τα απαραίτητα μέτρα για να καταστήσει την οικονομία της βιώσιμη και τη χώρα πιο δίκαιη».
http://www.iefimerida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου