Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Αποτελέσματα: Προωθείται η φορολόγηση των μισθών και των συντάξεων για την είσπραξη των νέων φόρων


ImageΜε κατάσχεση του μισθού τους καθώς και των συντάξεων θα απειλούνται όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων αρνούνται να πληρώσουν το γνωστό τέλος ακινήτων,
μέσω των τιμολογίων της ΔΕΗ. Το μέτρο αυτό φαίνεται ότι θα υιοθετηθεί από την κυβέρνηση ως το τελευταίο μέτρο συμμόρφωσης των φορολογουμένων για την εφαρμογή του μέτρου.
Η επιλογή αυτού του μέτρου κρίνεται απαραίτητη μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η ανακοίνωση του συγκεκριμένου φόρου αλλά και από την κίνηση στην οποία προέβησαν αρκετοί ιδιοκτήτες ακινήτων να σταματήσουν την ηλεκτροδότηση ακινήτων τους.
Λόγω των αντιδράσεων των πολιτών στο υπουργείο Οικονομικών ολοένα και περισσότερο σκέφτονται την χρησιμοποίηση του μέτρου της φορολόγησης στην πηγή δηλαδή την αφαίρεση από το μισθό του ή την σύνταξη του, ώστε να είναι εξασφαλισμένη η πληρωμή των επιπρόσθετων φόρων.
Κι αυτό γιατί ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός της χώρας βρίσκεται υπό διάλυση κι αυτός είναι ο μοναδικός «πρόσφορος» τρόπος που έχει απομείνει στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για να εισπράττει τα έσοδα από τους φόρους που ψηφίζει.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου