Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Βενιζέλος: Ψηφίστε για να έχει η Ελλάδα επόμενη μέρα και όχι νύχτα



Βενιζέλος: Ψηφίστε για να έχει η Ελλάδα επόμενη μέρα και όχι νύχταΔραματικούς τόνους έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγελος Βενιζέλος στην έκκληση του να υπερψηφιστεί από τη Βουλή το πολυνομοσχέδιο της
Τρόικα για την εργασική εφεδρεία, τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, το νέο μισθολόγιο και βαθμολόγιο.
Απαντώντας στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, έχοντας όμως εμφανώς στο μυαλό του τους αντιδρώντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, επισήμανε ότι δεν τον ενδιαφέρει η επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ, αλλά κυρίως το ότι η χώρα θα έχει επόμενη μέρα και όχι επόμενη νύχτα.
Ο κ. Βενιζέλος, τόνισε: «Δεν υπερβάλλω, ούτε μπλοφάρω. Τα ποράγματα είναι πολύ σοβαρά. Δεν θα ήθελα να σας πως αύριο εγώ σας τα έλεγα. Το ζήτημα είναι τώρα που ξαναγράφεται η χώρα να ξαναγραφεί ο τρόπος επικοινωνίας των πολιτικών κομμάτων».
Ανταπαντώντας, ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι το κόμμα του είναι έτοιμο να κάνει την υπέρβαση και να ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο, εάν η κυβέρνηση δεσμευτεί σήμερα ότι τη Δευτέρα, μετά τη σύνοδο κορυφής θα παραιτηθεί για να δρομολογηθούν εξελίξεις.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μανώλης Κεφαλογιάννης κατηγόρησε κυβέρνηση και Γιώργο Καρατζαφέρη για «στημένους διαλόγους» μέσα στη Βουλή. Διέψευσε ότι ο κ. Βενιζέλος είχε ενημερώσει τον πρόεδρο του κόμματός του Αντώνη Σαμαρά. Και του ζήτησε για μια ακόμη φορά να καταθέσει στη Βουλή τις επιστολές που απέστειλαν ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να αποδειχθεί τι υποσχέσεις έχουν δοθεί για την ακίνητη περιουσία της Ελλάδας.
Τέλος, το λόγο έλαβαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής και του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης που τόνισαν ότι η μόνη λύση είναι να παραιτηθεί η κυβέρνηση και να εκδιωχθεί η Τρόικα από την Ελλάδα.
http://www.iefimerida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου