Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΙΣΤΕΥΤO: Κατασχέσεις μισθών και σπιτιών αν δεν πληρώσετε το χαράτσι



χαράτσι, ΔΕΗ, ειδικό τέλος ακινήτων, ΔΟΥ, εφορία, εναλλακτικοί πάροχοι,  εγκύκλιΜε μία απόφαση οριακής νομιμότητας ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου προαναγγέλλει κατασχέσεις στους μισθούς, τις
συντάξεις ακόμη και τα περιουσιακά στοιχεία στην περίπτωση που δεν καταβληθεί το χαράτσι των ακινήτων μέσω της ΔΕΗ.
Σύμφωνα με την απόφαση που καθορίζει τις λεπτομέρειες για την πληρωμή του ειδικού τέλους αλλά και τις προϋποθέσεις απαλλαγής από αυτό, οι εφορίες μετά την παραλαβή των καταστάσεων όσων δεν πλήρωσαν θα προχωρούν στη λήψη μέτρων αναγκαστικής είσπραξης
Αναλυτικά, σύμφωνα με την απόφαση η ΔΕΗ και οι εναλλακτικοί πάροχοι θα πρέπει εντός 60 ημερών από την έκδοση των λογαριασμών να αποστείλουν στη γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) αναλυτική κατάσταση με τους υπόχρεους που δεν πλήρωσαν το τέλος ακινήτων, προκειμένου οι εφορίες να εφαρμόσουν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.
Οι εναλλακτικοί πάροχοι και οι εφορίες θα προβούν στις εξής ενέργειες εφόσον κάποιοι αρνηθούν να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων:
  1. Αν δεν καταβληθεί το ειδικό τέλος εντός 40 ημερών από την έκδοση του λογαριασμού, η ΔΕΗ και οι εναλλακτικοί πάροχοι θα προχωρούν στη διακοπή του ρεύματος.
  2. Αν δεν ζητηθεί η επαναχορήγηση του ηλεκτρικού ρεύματος εντός 20 ημερών από τη διακοπή, οι πάροχοι θα προχωρούν σε διαγραφή της απαίτησης από τον πελάτη.
  3. Αμέσως μετά θα αποστέλλουν στη ΓΓΠΣ καταστάσεις των καταναλωτών για τους οποίους διαγράφηκε η απαίτηση.
  4. Η επαναχορήγηση του ρεύματος στην παροχή που ηλεκτροδοτεί το συγκεκριμένο ακίνητο από τη ΔΕΗ ή τους εναλλακτικούς προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος μετά τη διαγραφή της απαίτησης για το ειδικό τέλος δεν μπορεί να γίνει αν δεν προσκομισθεί βεβαίωση εξόφλησης από την αρμόδια Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία.
  5. Σε περίπτωση που ο καταναλωτής δεν είναι κύριος ή επικαρπωτής του ακινήτου για το οποίο οφείλεται ειδικό τέλος θα προσέρχεται στην αρμόδια ΔΟΥ προκειμένου να υποδείξει τον κύριο ή επικαρπωτή του ακινήτου, ώστε να διαγραφεί από αυτόν το οφειλόμενο ποσό και να του επαναχορηγείται το ρεύμα. Δηλαδή αρκετοί χρήστες ακινήτων που δεν είναι υπόχρεοι θα αναγκασθούν να μείνουν χωρίς ρεύμα για μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρις ότου ολοκληρωθεί αυτή η χρονοβόρα διαδικασία.   http://www.iefimerida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου