Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΖΥΓΟ


Έχουν περάσει 99 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τον τουρκικό ζυγό και τα πράγματα στην Πατρίδα μας έχουν αλλάξει δραματικά στην υπόθεση της ελευθερίας μας.
Οι συγκρίσεις ανάμεσα στην νικήτρια των Βαλκανικών Πολέμων Ελλάδα του 1912 και το σημερινό ηττημένο ψευτορωμέϊκο της λαμογιάς και της εικονικής χρεοκοπίας είναι καταλυτικές.Το 1912 ο ένδοξος Ελληνικός Στρατός βάδιζε λυτρωτής των σκλαβωμένων Ελλήνων της Κεντρικής και της Βόρειας Ελλάδος στον σκοπό του διπλασιασμού και της εθνικής ολοκληρώσεως της πατρίδος με επικεφαλής τον Στρατηλάτη και τότε διάδοχο του Ελληνικού Θρόνου Κωνσταντίνο. Τον σπουδαίο Έλληνα Πατριώτη Βασιλιά που το εθνοπροδοτικό καθεστώς θέλει να κρατήσει στη λησμονιά μην τυχόν παραδειγματιστούν οι Έλληνες αντικρίζοντας μια άλλη Ελλάδα που πέρασε κάποτε. Την Ελλάδα της εθνικής υπερηφάνειας και των αγώνων στο Πεδίο της Πολεμικής Τιμής. Και ήταν τόσο μεγάλη η ορμή για την δικαίωση των θυσιών γενεών και γενεών ηρωικών Ελλήνων που λίγο έλειψε να φτάσει ο Ελληνικός Στρατός στην κατεχόμενη Βόρεια Μακεδονία και το Μοναστήρι Μας που σήμερα κρατούν σκλαβωμένο οι βουλγαροκομιτατζήδες των Σκοπίων. Όμως το δυναμιτισμένο πολιτικό κλίμα της εποχής με τον πρωθυπουργό Βενιζέλο και η ανάγκη να φτάσει πρώτος ο Ελληνικός Στρατός πριν τον Βουλγάρικο στην συμπρωτεύουσα και άλλοτε συμβασιλεύουσα του Βυζαντίου Μας Θεσσαλονίκη οδήγησαν τις Ένοπλες Δυνάμεις μας να στρέψουν την προσοχή στην κατάληψη της πόλης και την απελευθέρωση από τον ζυγό της Οθωμανικής Τουρκίας.
Το υψηλό ηθικό και η υπεροχή των στρατιωτών μας μαζί με την εμπνευσμένη καθοδήγηση του Στρατηλάτη Κωνσταντίνου που στεκόταν με την αποφασιστικότητα του νικητή στην πρώτη γραμμή έδωσαν καρπούς και η Θεσσαλονίκη επέστρεψε στην στοργική αγκαλιά της Μητέρας Ελλάδας. Μια γενιά αληθινά Τρανών Ελλήνων είχε δικαιωθεί. Και έτσι στις 26 Οκτωβρίου του 1912, ημέρα του πολιούχου της πόλης Αγίου Δημητρίου, η Θεσσαλονίκη έζησε την πραγματοποίηση του μεγάλου γαλανόλευκου ονείρου. Οι Έλληνες Εθνικιστές και ο Ελληνισμός ολάκερος τιμούμε το τρανό αυτό ορόσημο του Ελληνισμού μας και τηρούμε τους πολεμιστές εκείνης της γενιάς ως φάρο φωτεινό για την δικαίωση των πόθων της Μεγάλης Ελλάδος μας.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου