Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Οι Τούρκοι αγοράζουν μισοτιμής τα σκάφη των Ελλήνων.



Οι τούρκοι επιχειρηματίες αρπάζουν μισοτιμής τα πολυτελή σκάφη των ελλήνων επιχειρηματιών οι οποίοι  θέλουν να τα ξεφορτωθούν,
είτε για να πληρώσουν άλλα χρέη τους είτε δεν αντέχουν να τα συντηρήσουν.

   Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Radikal “οι τούρκοι επιχειρηματίες δεν αγοράζουν σκάφος πριν επισκεφθούν κάποια ελληνική μαρίνα , καθώς οι τιμές πώλησης των σκαφών πολυτελείας είναι κατά 50 % χαμηλότερες σε σχέση με την κανονική αγορά.»

    Οι μεσάζοντες δεν προλαβαίνουν να ανταποκριθούν στα τηλεφωνήματα των τούρκων που θέλουν να αγοράσουν τα πολυτελή σκάφη των Ελλήνων  οι οποίοι  βιάζονται για να τα πουλήσουν.

  Μόνο τον τελευταίο μήνα 300 Τούρκοι άρχισαν να κάνουν «παζάρια» για να αγοράσουν σκάφη» από τους Έλληνες κατόχους τους και ήδη δεκάδες απ’ αυτά έχουν πωληθεί υψώνοντας την τουρκική σημαία.

   Ο διευθυντής της εταιρείας BC Marin Eρντέμ Γκιουρλέρ που ειδικεύεται στις αγοραπωλησίες σκαφών τονίζει πως « στα χέρια των ελληνικών τραπεζών έχουν απομείνει εκατοντάδες σκάφη πολυτελείας που έχουν κατασχεθεί λόγω χρεών. Από την άλλη και η ελληνικές οικονομικές αρχές κάνουν ελέγχους για τα σκάφη. Έτσι σκάφη του 2010 ακόμη και του 2011 πωλούνται κατά σε χαμηλότερες τιμές που φτάνουν στο 40-50%».

   Ο ίδιος εξηγεί πως αυτός είναι και ο λόγος που οι Τούρκοι επιχειρηματίες «τρέχουν να προλάβουν» για να αγοράσουν. « Όσοι διαθέτουν μετρητά έχουν το πλεονέκτημα. Κανένας τούρκος επιχειρηματίας  δεν αγοράζει σκάφος  πριν ψάξει στην ελληνική αγορά. Φέτος το 90% των τούρκων επιχειρηματιών έχουν αγοράσει τα σκάφη τους από την Ελλάδα» υποστηρίζει ο Γκιουρλέρ. O ίδιος υποστηρίζει πως αυτές τις ημέρες κάνουν διαπραγματεύσεις για 6 πελάτες τους.

   Σύμφωνα με τους γείτονες μας οι τιμές των σκαφών πολυτελείας που πωλούνται ξεκινούν από 300.000 Ευρώ και φτάνουν μέχρι τα 12 εκατομμύρια. Οι περισσότερες συναλλαγές γίνονται «κάτω από το τραπέζι» για να μην πληρωθούν οι σχετικοί φόροι.

 onalert.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου