Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011

«Οι Έλληνες δεν σέβονται αυτούς που τους βοηθούν»


Την ενόχλησή του για το γεγονός ότι οι Έλληνες δεν «εμπιστεύονται το χέρι που τους βοηθάει» εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.


Μιλώντας στην εφημερίδα «Bild Zeitung», ο κ. Μπαρόζο ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η Γερμανία είναι η χώρα που δίνει τα περισσότερα χρήματα και για τον λόγο αυτόν θα έπρεπε να επαινείται καθημερινά. Αντ’ αυτού όμως, (οι Έλληνες) δεν εμπιστεύονται το χέρι που τους βοηθάει. Λυπάμαι για αυτό. Βλάπτεται η ιδέα της ευρωπαϊκής ενοποίησης, όταν δεν υπάρχει σεβασμός για την παρεχόμενη βοήθεια. 

Μία από τις αιτίες για αυτό πιθανόν να είναι το γεγονός ότι στη Γερμανία υπήρξαν μερικά σχόλια εναντίον της Ελλάδας, τα οποία δεν βοήθησαν την κατάσταση. Κάθε χώρα στην Ευρώπη, αδιάφορο αν είναι πλούσια ή φτωχή, έχει τον δικό της τρόπο κατανόησης των πραγμάτων και τη δική της υπερηφάνεια. Την ίδια στιγμή, και οι πλουσιότερες χώρες θα έπρεπε να αναγνωρίσουν από την πλευρά τους ότι οι υπερχρεωμένες χώρες καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες για να βάλουν σε τάξη τα του οίκου τους».
stoxos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου