Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Ακύρωσαν αντιαεροπορική άσκηση επιστράτευσης για 70.000 € ...Ενώ πληρώνουν 110..000 €


Ευθεία υπονόμευση της επιχειρησιακής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων συνιστά πλέον η πολιτική που έχει επιβάλει η τρόικα και αποδέχεται, αλλά και υπερασπίζει φανατικά η κυβέρνηση (και γιατί να μην το κάνει;
Εδώ έστησε ολόκληρη κομπίνα στην στατιστική υπηρεσία για να φέρει την τρόικα): 
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΓΕΑ, το οποίο έχει πληγεί από την έλλειψη κονδυλίων σε όλα τα επίπεδα, κόπηκε τετραήμερη άσκηση 700 εφέδρων, οι οποίοι προορίζονται να επανδρώσουν κυρίως αντιαεροπορικές μονάδες και μονάδες υποστήριξης των μαχητικών αεροσκαφών.


Λόγω της κρίσης είχε αποφασιστεί να γίνει άσκηση για να επανδρωθούν βασικές θέσεις και να μπορέσει να λειτουργήσει η Πολεμική Αεροπορία σε κατάσταση συναγερμού. Στην Πολεμική Αεροπορία, ανησυχούν,, γιατί η άσκηση έχει να γίνει από το 2008 και δεν ξέρουν σε τι κατάσταση βρίσκονται οι έφεδροι, οι οποίοι όπως προείπαμε επανδρώνουν "ευαίσθητες ειδικότητες".
Στην ανακοίνωση του ΓΕΑ αναφέρεται ότι "Ακυρώνεται η διεξαγωγή της άσκησης επιστράτευσης – εκπαίδευσης εφέδρων η οποία είχε προγραμματισθεί από τη Δευτέρα 26 έως την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011 στo πλαίσιο της διακλαδικής άσκησης «Αλέξανδρος 2011»".
Όπως σημειώνει το yened.blogspot.com, η άσκηση έγινε μέχρι του σημείου επίδοσης των φύλλων άτυπης επιστράτευσης. Και θεωρείται ότι είναι... επιτυχημένη. Κάτι σαν τις "αναχαιτίσεις" μέσω επίγειων ραντάρ, στις οποίες αρέσκονται κάποιοι στο ΓΕΕΘΑ...
Πόσο θα στοίχιζε η άσκηση: Περίπου 70.000 ευρώ! Όσα κοστίζει σε καύσιμα ένα VIP EMP-145 στα ταξίδια των μελών του υπουργικού συμβουλίου, που το προτιμάνε αντί για τα αεροσκάφη της γραμμής! Θα υπήρχε και ένα επιπλέο κόστους 70-80.000 ευρώ για αποζημίωση των εφέδρων, αλλά αυτό θα μπορούσε να περιμένει. Προέχει η ετοιμότητα.
  defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου