Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΑΝΔΡΙΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΣΜΗΝΑΓΟΥ ΜΠΑΛΑΤΣΟΥΚΑ


Το παλικάρι που 'πεσε με ορθή την κεφαλή του
δεν το σκεπάζει η γης ογρή σκουλήκι δεν τ' αγγίζει
Φτερό στη ράχη του ο σταυρός κι όλο

χυμάει τ' αψήλου
και σμίγει τους τρανούς αητούς και τους χρυσούς αγγέλους
.
(Γ. Ρίτσος – 18 Λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας)

Τον Αύγουστο του 2010 ο σμηναγός Αναστάσιος Μπαλατσούκας, πέφτει την ώρα του καθήκοντος. Ένας έμπειρος χειριστής των F – 16 που πετούσε πάνω από τα...
καταγάλανα νερά του Αιγαίου, διασχίζοντας τους Ελληνικούς ουρανούς, αψηφώντας τον κάθε κίνδυνο, οποιαδήποτε στιγμή που το ιερό καθήκον τον καλούσε, για την υπεράσπιση των ιδανικών του έθνους και τα της φυλής ιδεώδη,.

Ήταν ένας πραγματικός αετός των αιθέρων, ένα γεράκι της πολεμικής αεροπορίας.

Ένα χρόνο και πλέον, από το αιώνιο πέταγμα του Τάσου, η πολιτεία σίγησε. Ως ελάχιστο φόρο τιμής προς τον ήρωα, θα ήταν να στηθεί ένα μνημείο ανδρείας, σε κάποιο σημείο της πόλης της Άρτας. Αντίθετα από την πολιτεία όμως, ο λαός δεν λησμονεί τους ήρωες.

Τους θαυμάζει, τους λατρεύει, τους μνημονεύει κάθε φορά, τους εξυμνεί, ακόμα και τραγούδι τους κάνει.

H Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, η κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών, σε συνεδρίαση της αποφάσισε ομόφωνα, σε συνεργασία με άλλους φορείς, να αναλάβει πρωτοβουλία για την ανέγερση ανδριάντα του Ήρωα αεροπόρου στην πόλη της Άρτας.

Προς αυτή την κατεύθυνση καλεί όλους τους φορείς της Ηπείρου και ιδιαίτερα την Περιφέρεια Ηπείρου και το Δήμο Αρταίων να συνδράμουν,
στην ανέγερση του επιβαλλόμενου ανδριάντα, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες παράλληλα με την ΠΣΕ.

Αν η πολιτεία και συγκεκριμένα η τοπική αυτοδιοίκηση αδυνατεί να πράξει τα δέοντα, τουλάχιστο ας υποδείξει το σημείο που θα στηθεί το μνημείο και τα υπόλοιπα θα βρεθούν. Με τη συνδρομή απλών πολιτών και άλλων φορέων, ο σμηναγός Αναστάσιος Μπαλατσούκας θα μπορεί και να πετάει στο απέραντο Ελληνικό γαλάζιο, αλλά και να πατάει στον τόπο της Αρτινής γης.
stoxos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου