Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

‘Νέο χτύπημα πισώπλατα στη χώρα μας από την Ελλάδα και τους υποστηρικτές της’



Σκόπια.
Η ομιλία του πρωθυπουργού της πΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, όταν αναφέρθηκε στην υπεράσπιση της ‘μακεδονικής’ ταυτότητας και όπως
μίλησε απευθυνόμενος προς τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν άρεσαν στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών.
Ο Σταύρος Λαμπρινίδης, στην ομιλία του,  επεσήμανε την απειλητική στάση του Γκρούεφσκι και τόνισε ότι δεν δείχνει βούληση για να επιλυθεί η διαφωνία του ονόματος, αλλά για το μόνο για το οποίο ενδιαφέρεται είναι το άτομό του.
 «Η διαμάχη  δεν είναι μόνο για το όνομα, αλλά για το ζήτημα του αλυτρωτισμού, το οποίο είναι ένα θέμα εξαιρετικά επικίνδυνο σε ασταθείς περιοχές όπως είναι τα Βαλκάνια. Τα παιδιά μας θα μεγαλώσουν χωρίς να μισούν ο ένας τον άλλον, χωρίς να σκεφτεί κάποιος ότι κάτι ανήκει σε κάποιον άλλον, είτε από την ιστορία ή τα εδάφη του άλλου», είπε ο Λαμπρινίδης.

Η δήλωση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών είναι τολμηρή, επικίνδυνη και προσβλητική για το λαό της πΓΔΜ, σημειώνει το δημοσίευμα και θα συνεχίσει:
Χρησιμοποιώντας τη δήλωση του Πρωθυπουργού,  δηλώνουν ότι  θέτει σε κίνδυνο την πορεία του λαού του και με τον τρόπο αυτόν η Ελλάδα δείχνει ότι έχει δύναμη. Μια χώρα – η Ελλάδα- που αντιμετωπίζει το εσωτερικό χάος και την πτώχευση μπορεί να είναι δυνατή από μόνη της;

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δείξει επανειλημμένα την αμέριστη υποστήριξή της προς τον γείτονά μας, ενισχύοντας την αδικία την οποία η Ελλάδα συνειδητά, εφαρμόζει προς εμάς.

Για την προστασία της, η  Ευρωπαϊκή Ένωση, διανύοντας μια «αμφιλεγόμενη κατάσταση»,  η στάση της ήταν αναμενόμενη. Έτσι η Ευρώπη δε νοιάστηκε παρά μόνον να υποστηρίξει την Ελλάδα.
Αμοιβαία είναι η υποστήριξη
Στην ομιλία του ο Λαμπρινίδης υποστηρίζει την πίεση της ΕΕ προς τη χώρα μας. Για την Ελλάδα , όπως λέγει ο εκπρόσωπός της, η πίεση που ασκείται είναι σημαντική και επιθυμούν να στριμώξουν τον Γκρούεφσκι σε μια γωνιά, λόγω όπως λέγουν ότι ο ελληνικός λαός είναι φίλος με τον σκοπιανό λαό.

(Και πιο κάτω: )

Η Ελλάδα ψάχνει έναν αμνό για τη θυσία. Δεν μπορεί όμως να είμαστε εμείς το θύμα επειδή έχει ισχυρούς συμμάχους.

Μετά από τα βάναυσα λόγια που εξαπέλυσε η Ελλάδα κατά της FYROM, τα πράγματα παραμένουν τα ίδια. Η Ελλάδα  είναι ισχυρή στο να φέρνει  εμπόδια και η αδικία της ΕΕ είναι τυφλή, αλλά η χώρα μας θα αντισταθεί. Και πάνω από όλα με αξιοπρέπεια.
http://www.echedoros-a.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου