Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

‘Вечер’: Οι Βρυξέλλες είναι δικηγόρος των Ελλήνων;



“Η παράλειψη του επιθετικού προσδιορισμού ‘μακεδονική’ στην έκθεση (για την πρόοδο των Σκοπίων) είναι μια απόδειξη ότι η Ευρώπη
στέκεται σταθερά στην ελληνική πλευρά, αντίθετα με τους μεγάλους οργανισμούς, τα Ηνωμένα Έθνη, όπου η  σλαβική γλώσσα είναι επίσημα αναγνωρισμένη και έχει καταγραφεί ως ‘μακεδονική’”, γράφει πρωτοσέλιδα η σκοπιανή εφημερίδα ‘Εσπερινή’.
Και στην εσωτερική σελίδα της  θα σημειώσει:
 «Με τη διαγραφή της λέξης στην έκθεση προόδου του τρέχοντος έτους για την πορεία της χώρας προς την ΕΕ, η Ένωση αναγνώρισε δημόσια και επίσημα ότι η διαφορά με την Ελλάδα δεν είναι μόνον το όνομα, αλλά η ταυτότητα και η γλώσσα.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αγνοεί (η ΕΕ) την ταυτότητα αλλά  τηρεί την καθιερωμένη πρακτική όπως απάντησε ο υπεύθυνος για τη διεύρυνση, Στέφαν Φούλε, όταν του ετέθη το  ερώτημα γιατί και φέτος στην έκθεση της ΕΚ σχετικά με τα Σκόπια παραλείπεται το επίθετο «μακεδονική/ός».

Η παράλειψη του επιθέτου ‘μακεδονική’ στην τελευταία έκθεσή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πυροδότησε πολυάριθμες πολιτικές αντιδράσεις στην πΓΔΜ.

«Οι αρχές των Σκοπίων εξέδωσαν διαμαρτυρία και προέτρεψαν τις Βρυξέλλες να προβούν στην αποκατάσταση του επιθέτου «μακεδονική/ός» στην έκθεση και στα λοιπά έγγραφα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΕ», αναφέρει η σκοπιανή εφημερίδα.

http://nationalpride.wordpress.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου