Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Μία απίστευτη ιστορία: Τούρκοι αξιωματικοί δολοφόνησαν Τούρκο στρατιώτη επειδή άργησε να επιστρέψει στην μονάδα του


ImageΜία απίστευτη ιστορία εξελίχτηκε πριν από μερικούς μήνες σε στρατόπεδο των δυνάμεων κατοχής στην Κύπρο, που ουσιαστικά αποτυπώνει την πραγματικότητα της
τουρκικής κοινωνίας, μίας κοινωνίας βίας εκφοβισμού και φασισμού. Πριν από τρείς περίπου μήνες ο νεαρός στρατιώτης Ουγούρ Καντάρ ο οποίος υπηρετούσε σε μονάδα στην κατεχόμενη Κύπρο, άργησε να επιστρέψει στο στρατόπεδο μετά από έξοδο που είχε λάβει νωρίτερα.
Μόλις αυτό έγινε γνωστό στην διοίκηση της μονάδας, υπέστη σφοδρά βασανιστήρια στο πειθαρχείο. Αποτέλεσμα των βασανιστηρίων ήταν ο νεαρός στρατιώτης να πέσει σε κώμα και για 2,5 μήνες να νοσηλεύεται σε στρατιωτικό νοσοκομείο. Δυστυχώς ο νεαρός δεν άντεξε και απεβίωσε προκαλώντας την οργή της οικογενείας του και σόκ στην τουρκική κοινωνία.
Ο νεαρός Τούρκος στρατιώτης δολοφονήθηκε από τα βασανιστήρια μόλις 5 ημέρες πριν απολυθεί από τον τουρκικό Στρατό. Αυτό όμως που ακολούθησε ήταν πέρα από κάθε αρρωστημένη φαντασία. Όταν η οικογένεια του αποθανόντος πραγματοποίησε την κηδεία του και ενώ δεχόταν τα συλλυπητήρια από τους παρευρισκομένους υπέστη την επίθεση 20 ατόμων τα οποία ξυλοκόπησαν του συγγενείς του νεκρού Τούρκου στρατιώτη.
Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να τραυματιστούν τα μέλη της οικογένειας του αποβιώσαντος Τούρκου στρατιώτη μεταξύ των οποίων ακόμα και ο παππούς του και η μεταφορά τους στο νοσοκομείο για νοσηλεία. 
Οι δολοφονίες Τούρκων στρατιωτών δεν είναι κάτι σπάνιο, όπως και οι τιμωρίες αυτών με μαστιγώματα (κυρίως στο τουρκικό Ναυτικό), ξυλοδαρμούς και εξευτελισμούς.
Υπό αυτές τις συνθήκες τρόμου και καταπίεσης στον 21o αιώνα τον αιώνα της πληροφόρησης προκαλούνται ερωτηματικά κατά πόσο το αξιόμαχο των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι αυτό που νομίζουμε.    
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου