Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

:) Τρένα χωρίς…τουαλέτες



Η ολλανδική εταιρεία σιδηροδρόμων Travel John αποφάσισε να διαθέσει απορροφητικές σακούλες για…ούρηση στους επιβάτες των τοπικών τρένων. Ο λόγος; Τα τρένα αυτά δεν διαθέτουν τουαλέτες;

 Η απόφαση της εταιρείας είναι αποτέλεσμα σφοδρών και επανειλημμένων διαμαρτυριών των Ολλανδών επιβατών που διακινούνται με τα τοπικά τρένα μικρών αποστάσεων. Πρόκειται για εξαιρέσεις, το μέτρο δεν αφορά όλες τις διαδρομές, υποστηρίζει η εταιρεία Travel John. Εξάλλου είναι μία προσωρινή λύση, τα τρένα θα εξοπλιστούν με τουαλέτες, φωνάζουν το αρμόδιο υπουργείο και η εταιρεία.

 


Αρκετοί εργαζόμενοι στους σιδηρόδρομους, σε άλλες εταιρείες, νόμισαν στην αρχή ότι πρόκειται για κακόγουστο αστείο. Τώρα αντιλαμβάνονται ότι είναι η σκληρή πραγματικότητα όσων Ολλανδών εργαζόμενων είναι αναγκασμένοι να ταξιδεύουν καθημερινά για 40 ή 60 λεπτά με τρένα χωρίς τουαλέτα.


Η ολλανδική βουλή αποφάσισε μέχρι το 2025 να έχουν όλα τα τρένα τουαλέτες

Ήδη το θέμα έχει λάβει διαστάσεις: την άνοιξη ασχολήθηκε με τις τουαλέτες των τοπικών τρένων η ολλανδική βουλή και αποφάσισε μέχρι το 2025 να μην υπάρχει τρένο χωρίς τουαλέτα. Τώρα όμως τι γίνεται;

Αντισυνταγματικό, αντικοινωνικό, απαράδεκτο, πως έδωσε άδεια κυκλοφορίας η αρμόδια αρχή και μάλιστα εν γνώσει του καθ’ ύλην αρμόδιου υπουργού;  Αυτά καταγγέλλουν τις τελευταίες εβδομάδες οι Ολλανδοί, αλλά και οι Γερμανοί που μένουν κοντά στα σύνορα και τα Σαββατοκύριακα ψωνίζουν συχνά στις ολλανδικές πόλεις.


Σε φόρουμ που λειτουργεί για το θέμα στη Γερμανία πολλοί κάτοικοι της περιοχής του Μίνστερ, κυρίως ηλικιωμένοι, ρωτούν μάλιστα τους αρμοδίους εάν είναι δυνατόν να χρησιμοποιούν δικά τους ‘νυκτερινά δοχεία!! Στο συγκεκριμένο ερώτημα δεν δόθηκε απάντηση, αλλά είναι χαρακτηριστικό ότι η ολλανδική εταιρεία κάνει τα αδύνατα δυνατά για να εξοπλίσει με τουαλέτες πρώτα τα τρένα που μεταφέρουν στην Ολλανδία για ψώνια τους Γερμανούς τουρίστες-καταναλωτές.


DPA / Βιβή Παπαναγιώτου


 


Υπεύθ. σύνταξης: Σταμάτης Ασημένιος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου