Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2011

Deutsche Bank : "40% "haircut" για να μην πτωχεύσουν...απότομα"!

Image«Κούρεμα» του ελληνικού χρέους κατά 40% και μάλιστα χωρίς την ουσιαστική μεταβολή των όρων της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου προτείνουν οι αναλυτές της Deutsche Bank μετέδωσε
το πρακτορείο Reuters σε ένα συνολικό σχέδιο που έχει στόχο "να κερδηθεί χρόνος για την Ιρλανδία και την Πορτογαλία για να διαχωρίσουν τις οικονομίες τους από την ελληνική"!Βασικά, δηλαδή προσπαθούν να μην μας πτωχεύσουν άμεσα, αλλά να κερδίσουν κάποιο χρόνο για να ακολουθήσει η πτώχευση σε μεθύστερο χρόνο.
Οι ειδικοί της κορυφαίας γερμανικής εμπορικής τράπεζας, εκτιμούν πως ένα μεγαλύτερο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους μπορεί να δρομολογηθεί είτε με μείωση του κουπονιού, είτε με επέκταση της διάρκειας των νέων ομολόγων και τέλος με μείωση του αρχικού κεφαλαίου. Θέτουν μάλιστα και παράδειγμα εργασίας σύμφωνα με το οποίο μια μείωση του κουπονιού των ελληνικών ομολόγων κατά 1% και παράταση της διάρκειας αποπληρωμής τους κατά 10 χρόνια, μπορεί να οδηγήσει σε ένα «κούρεμα» της τάξης του 40%.

Το πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου, σύμφωνα με τους αναλυτές της Deutsche Bank, έγκειται στο ότι αποκλείει μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, ενώ παράλληλα διατηρεί το σκέλος της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου σύμφωνα με την οποία τα νέα ομόλογα θα διέπονται από το διεθνές και όχι το ελληνικό δίκαιο. Εφόσον αυτό το σχέδιο «PSI 2», όπως το ονόμασαν, προκριθεί, σε συνδυασμό με ένα αξιόπιστο σχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, θα οδηγήσει σε μια αξιοπρεπή «λύση», θα αποτρέψει μια εκτός ελέγχου χρεοκοπία και κατ’ επέκταση κάθε κίνδυνο μετάστασης της κρίσης.
Θα ληφθεί υπ'όψιν η μελέτη της γερμανικής τράπεζας; Μέχρι τώρα η κυβέρνηση της Γερμανίας δεν φαίνεται να ακουλoυθεί τις πρoτάσεις των τραπεζών της...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου