Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

«Βόμβα μεγατόνων» "Η ισλαμική μαντίλα να μπει και στο Κοινοβούλιο" λέει ο αντιπρόεδρος του ΑΚP!

 «Βόμβα μεγατόνων» έριξε ο αντιπρόεδρος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP)  Χουσεϊν Τσελίκ στην πολιτική σκηνή της Τουρκίας καθώς τόνισε ότι
οι γυναίκες που φορούν την ισλαμική μαντίλα  θα πρέπει να μπορούν να καταλαμβάνουν βουλευτικά έδρανα.

  Ο Κεμαλισμός αντιτίθεται σε οποιοδήποτε θρησκευτικό σύμβολο σε δημόσιους χώρους γι’αυτό και απαγορεύεται η ισλαμική μαντίλα σε πανεπιστήμια αλλά και στο Κοινοβούλιο.
Όμως ο Τσελίκ θέτει το ζήτημα που μπορεί να προκαλέσει αναταράξεις στη γειτονική χώρα
  « Οι γυναίκες που έχουν εκλεγεί ως βουλευτές μπορούν να έχουν τα μαλλιά τους ανοιχτά ή να φορούν μαντίλα. Υπάρχει κάποιος κανονισμός που να εμποδίζει αυτό το πράγμα. Υπάρχει κάποιος ξεκάθαρος κανονισμός που να ορίζει τα ενδυματολογικά. Όχι. Αλλά εφάρμοζαν κάτι με αυθόρμητες αποφάσεις» δηλώνει ο αντιπρόεδρος του ΑΚP στις δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV.
Ο Τσελίκ συνέχισε τις δηλώσεις του που θα προκαλέσουν μεγάλη συζήτηση στην Τουρκία. « Αρα στο Κοινοβούλιο μπορεί να υπάρχει κάποια γυναίκα που φορά μαντίλα . Ναι μπορεί. Για μένα όπως δεν μπορούμε να κάνουμε διαχωρισμός ανάμεσα σε ξανθιές και μελαχρινές έτσι δεν μπορούμε να κάνουμε διαχωρισμό κάποια που φοράει μαντίλα ή όχι. Μεγάλο μέρος των συζύγων των βουλευτών φορούν μαντίλα. Έχουν τις ίδιες απόψεις, αλλά οι σύζυγοι τους μπορούν να βρίσκονται στο Κοινοβούλιο. Αυτό είναι αδικία για τις γυναίκες.»  
0nalert.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου