Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Των «φρονίμων τα (τρία) παιδιά» τι μαγειρεύουν;


Των «φρονίμων τα (τρία) παιδιά» τι μαγειρεύουν;Των «φρονίμων τα παιδιά» είναι γνωστό ότι μεριμνούν για τα του οίκου τους. Αυτή είναι η απόδοση της γνωστής παροιμίας.
Όμως ο θυμόσοφος λαός μας δεν είναι
μονοσήμαντος. Αντίθετα! Οι παροιμίες
εκφράζουν σκωπτικά  ή αλληγορικά ή μεταφορικά μια βιωματική αλήθεια  που αποκτήθηκε¨ από τη μακρά πείρα..
Η απόδοση λοιπόν της παροιμίας «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν» , σε συνάρτηση του άρθρου των τριών υπουργών (Διαμαντοπούλου,Λοβέρδος,Ραγκούσης) που δημοσιεύθηκε στις ιστοσελίδες τους θα πρέπει  να εστιαστεί στην λέξη «μαγειρεύουν«.
«Μαγειρεύουν» τη διαδοχή στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ ή «μαγειρεύουν» την στήριξη του πολυνομοσχεδίου που έρχεται προς ψήφιση και την στήριξη ,στην ουσία, του «μνημονιακού» μετώπου;
Μήπως, τέλος, απλά «μαγειρεύουν» την αλλαγή της πολιτικής ατζέντας και τον επικοινωνιακό αντιπερισπασμό από την ανακήρυξη, στην ουσία,της επίσημης χρεοκοπίας της Πατρίδας μας (στην επερχόμενη Σύνοδο) και τις τραγικές συνέπειες που την συνακολουθούν;
Είναι έκδηλη η παραδοχή ότι ο πολιτικός χρόνος του πρωθυπουργού έχει τελειώσει. Όμως το τι γίνεται στην«ενδοκομματική» χύτρα όπου «μαγειρεύεται» η διαδοχή και τα «δακτυλίδια», ουδόλως ενδιαφέρουν τον ελληνικό λαό , ο οποίος βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις οικονομικής ανέχειας , ψυχολογικό βιασμό μέσω των  εκφοβισμών και εκβιασμών και απειλητική έξαρση της εγκληματικότητας.
Είναι επίσης ηλίου φαεινότερο ότι οι αντιδράσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ αρχίζουν και λαμβάνουν επικίνδυνες διαστάσεις για την κυβέρνηση του Γ.Παπανδρέου.Το πολυνομοσχέδιο δεν είναι σίγουρο ότι θα ψηφιστεί, κάτι που σημαίνει ανατροπή αυτής της κυβέρνησης και της μνημονιακής πολιτικής, που κύριο στόχο έχει την αφαίμαξη των μεσαίων στρωμάτων, την κινεζοποίηση των εργασιακών πυλώνων  και την εκποίηση  της δημόσιας περιουσίας.
Πατριωτισμός, Έθνος, μεσοαστικές τάξεις και κρατικές δομές  είναι άχρηστα σε μια ( κατά τον πρωθυπουργό), αναγκαία «παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση». Πρέπει λοιπόν να συντελεσθεί ένα«μαγειρικό μάζωμα» των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να διατηρηθούν τα … μνημονιακά κεκτημένα!
Μα το κυριότερο είναι ότι τα «μαγειρέματα»  για το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων, (ελεγχόμενη χρεοκοπία) και για την πλήρη παραχώρηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων,γίνονται εν απουσία της ελληνικής κυβέρνησης και καταδεικνύουν την διαχειριστική (αλλά και ηθική) απαξίωση της νυν εξουσίας και την απουσία εναλλακτικών λύσεων στην φαρέτρα της.
Ένα εξόφθαλμο και επιεικώς εξοργιστικό σύμπτωμα αυτής της κυβέρνησης από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την διακυβέρνηση αυτής της χώρας.
Αυτή η δύναμη αδράνειας ,όμως, εξαντλήθηκε, καθώς αποκαλύφθηκε πλήρως στα μάτια των πολιτών( ακόμα και σ΄αυτά των κυβερνητικών βουλευτών και στελεχών),κάτι που αποτυπώνεται σε όλες της δημοσκοπήσεις.
Ερωτώ λοιπόν, αν το ίδιο κείμενο υπέγραφαν βουλευτές και όχι υπουργοί θα προκαλούσε την οργή του Μεγάρου Μαξίμου; Φυσικά! Θα τους κατηγορούσε μάλιστα για οπορτουνισμό και για κομματική αλλά και Εθνική προδοσία.
Αντίθετα το συγκεκριμένο κείμενο και η «κίνηση» των τριών ήταν εν γνώσει του πρωθυπουργού όπως άλλωστε βεβαιώνουν και οι ίδιοι οι .. «κινηματίες» και είχε την έγκρισή του (παρεμπιπτόντως επί εποχής Ανδρέα Παπανδρέου είχαμε το κίνημα των έξι.  Σήμερα επί Γεωργίου Παπανδρέου και ενώ βρισκόμαστε σε εποχή πρωτόγνωρης κρίσης, άγριας λιτότητας και παραχώρησης κυριαρχικών μας δικαιωμάτων , διάγουμε  εποχή … πολιτικών εκπτώσεων; Κάποιοι προσβάλουν την νοημοσύνη μας! Ο πρωθυπουργός  καλεί για διαβούλευση τους τρεις υπουργούς, οι οποίοι μετά την συνάντησή τους με ένα μαγικό τρόπο αποφάσισαν να γράψουν …»το άρθρο».  Και μη χειρότερα….)
Είναι τυχαίο ότι «το άρθρο των τριών» ήρθε λίγες μόλις ημέρες και ως συνακολουθούμενο της αδυναμίας του Μεγάρου Μαξίμου να «μαζέψει» τις απαραίτητες υπογραφές από τους βουλευτές του, προκειμένου να υποστηρίξουν τον αρχικό σχεδιασμό που προέβλεπε  «εξεταστική επιτροπή για την οικονομία» ως επικοινωνιακό άσσο συσκοτισμού της επερχόμενης χρεοκοπίας;
Βλέπετε επί δύο σχεδόν χρόνια η ελληνική κυβέρνηση έλεγε ότι αποκλείεται να γίνει αναδιάρθρωση του χρέους, διότι αυτό θα ήταν καταστροφικό και δεν θα επιτρέψει καμία χρεοκοπία της χώρας, είτε ελεγχόμενη είτε ανεξέλεγκτη. Είτε μερική , είτε ολική. Είτε  συντεταγμένη είτε ασύντακτη. Ονομασίες πολλές!
Έλεγε ότι οι «θυσίες» του ελληνικού λαού, γίνονταν προκειμένου να μη φτάσει η χώρα «μέχρι την οποιαδήποτε χρεοκοπία». Αυτό δεν έλεγε;
Και όμως, η χώρα έφτασε με μια πρωτόγνωρη και συνεχώς αυξανόμενη ταχύτητα -που προκαλεί ποικίλα ερωτήματα όχι μόνο από τους Έλληνες πολίτες , αλλά και από πολλούς ξένους αναλυτές και έγκριτους δημοσιογράφους-σε αυτή την «απευκταία» χρεοκοπία.
Ουδείς όμως  παραιτείται για την καταστροφή που έφεραν στην Πατρίδα μας.
Ας σοβαρευτεί η κυβέρνηση κι ας αφήσει τα στημένα άρθρα για να συσκοτίσει αυτό που έρχεται.Την άλλη Κυριακή επέρχεται η επίσημη χρεοκοπία (όπως και εάν την ονομάσουν) και εμείς θα κουβεντιάζουμε για τους τρεις, αγνοώντας ότι κάπου κρύβεται ο … «Χατζηπετρής» ;
Aς ακούσει η κυβέρνηση τι ζητάει ο κόσμος: Εκλογές ΤΩΡΑ και Δημοκρατική Νομιμοποίηση !
ΥΓ. Ερώτηση προς τους συντάκτες του στημένου «άρθρου των τριών». Τις συντεχνίες κατηγορείται, αλλά δεν μας αναφέρετε ΠΟΙΟΙ εξέθρεψαν αυτές τις συντεχνίες;
Δεν μας λέτε ότι ακόμη και σήμερα που κάποιες συντεχνίες μετατρέπουν την χώρα σε ζούγκλα δεν τολμάτενα κόψετε τον ομφάλιο λώρο που σας συνδέει!
Το είπα και προχθές. Τελικά δεν είναι όλοι ίδιοι!
politis-gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου